Staphorst   0522-461798

Duurzame Energie

Duurzame energiebronnen als zon, wind en aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot. Ander voordeel is dat deze energie nooit opraakt. Dit in tegenstelling tot kolen, olie en gas. De verbranding van deze fossiele brandstoffen dragen sterk bij aan klimaatverandering. Stapt u over op duurzame energie, dan bent u bij Troost Installatiebedrijf aan het juiste adres. Wij installeren o.a.:

Warmtepompen – aardwarmte en bodemwarmte

WarmtepompenMet een pompsysteem wordt er warmte uit de aarde, lucht of industrie gehaald. Het werkt ongeveer net als een koelkast, maar dan omgekeerd.

Zonneboilers

ZonneboilerEen zonlichtsysteem verwarmt koud leidingwater zoals u gewend bent van uw geiser, combiketel of boiler. Dit allemaal met gratis energie van de zon. Op mooie dagen kan het water wel 80° C worden. Mocht het water niet op de juiste temperatuur zijn dan wordt het tijdens het afnemen bijverwarmt. Dit systeem produceert meer gratis energie dan het ooit gekost heeft om het te maken.


Warmte Terug Winning
Net als met een gewoon mechanisch ventilatiesysteem wordt met WTW vervuilde lucht afgezogen. Omdat er lucht uit de woning of kantoor wordt gezogen moet er ook weer verse lucht in. Deze wordt met een warmtewisselaar eerst opgewarmd door de  ‘warme’ vervuilde lucht die uit de woning of kantoor wordt gezogen. Hierdoor creëer je een beter klimaat in de woning of kantoor mede doordat het vochtgehalte ook gereduceerd wordt. Zo voorkom je schimmels en vervuilde lucht.

Duurzame energie